Gyerekorom

Gyerekorom

Kvarcóra 7 zenés

2021. szeptember 27. - Dr Dee

Egyik kedvenc könyvem, Moldova György:A pénz szaga. A könyv a kamionosokról szól. A mindenapjaikról a 80-as években. Ahol napiszintű volt a csempészés. Volt mit, ilyen órákat is.Rengeteg dolgot nem lehettet akkoriban vásárolni kishazánkban. Nyugatról minden jóóóó volt. Na de nem erről szeretnék írni.

Hanem a 7 zenés kvarcóráról. 1987-ben vásároltam egy hasonló 7 zenés órát.Az Kessel márkájú volt,de tudása nem volt több. Felül a napokat mutatta. Volt benne stopper, ébresztő. Szinte minden havernak volt a körömben.

900 forint körüli árra emlékszem.Azért azt megjegyzem, hogy az akkori magyarországi átlagkeresett 6987ft volt(KSH adatai szerint) így nem egy olcsó dolog volt.

Egy történet az órával:

1988ban még az általános iskola padjait koptattam. Azt hiszem magyar óra volt amin folyamatosan megszólalt az órám.Bár tettem is érte:-) A tanárnőt sikeresen felhúztam, annyira,hogy elvette az órámat. Csak szülői kérelemre azt csak vissza.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megvanmeg80bol.blog.hu/api/trackback/id/tr8116701908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása